•  
Du er her: Kloak - Kloaktjek ved huskøb og hussalg

Kloaktjek ved huskøb eller hussalg

Går du med planer om at købe hus eller sælge det gamle?

 

Der er mange ting at tænke på, både som køber og sælger. Og en af de ting, som har stor betydning er husets tilstand.

For at sikre sig mod ubehagelige overraskelser kan man få lavet et huseftersyn og får udfærdiget en tilstandsrapport samt en elinstallationsrapport.

 

Det er en tryghed for både sælger og køber at få lavet huseftersyn og ved tegning af ejerskifteforsikring kan man sikre sig bedre mod udgifter til skjulte skader.

 

Men og det er et stor men, for huseftersynet dækker ikke alt! Og en af manglerne er kloak.

 

Ifm. de nye regler for huseftersyn (maj 2012) var et obligatorisk kloaktjek også til debat i kommissionen bag ordningen, men desværre blev det ikke gennemført.

 

Vores erfaringer viser et reelt behov for et eftersyn af kloakken ifm. hushandler og derfor tilbyder vi - som autoriseret kloakmester - et Kloaktjek. Vi har oplevet alt for mange sager, hvor køber er blevet ubehageligt overrasket og tingenes tilstand under (gulv)overfladen.

 

Og mens ting som køkken og bad er synlige ting, som man oftest vurderer en eventuel udskiftning af, når budgettet ligges forud for det kommende huskøb. Så er kloakrenovering er sjældent med i budgettet, når folk vurderer, om de har råd til at købe ”drømmehuset”. Men kloakkens tilstand kan i værste fald gøre forskellen fra drøm til mareridt.

 

Hvis der opstår en skade og forsikringsselskabet ikke vil dække den, så kan det blive en hård kamp, hvor man i sidste ende kan blive nødt til at betale mange penge, som man faktisk ikke havde budgetteret med, da handlen blev indgået.

 

Vi har konstant tilbud på kloaktjek, således du som huskøber kan få tjekket kloakken for 2000kr. (hvis det er nødvendigt at spule kloakken inden for at se tilstanden, så koster det ekstra).

 

På den måde får du tjekket kloakken, inden du skriver under.  Således vil eventuelle reparationer af kloakken kunne være et forhandlingsparameter i købssituationen - fremfor en udgift eller i værste fald en sag, der ender i retten pga. en tvist, hvilket vi ser tit - alt for tit.

 

En af vores kunder, som har kæmpet en kamp mod forsikringen er Charlotte Rye. Installationen i hendes hus var ulovlig, men forsikringsselskabet ville ikke dække det. Det lykkedes Kloakdoktoren af hjælpe kunden, men det holdt hårdt og kostede hende en selvrisko.

Hvis vi havde lavet et kloaktjek, før hun købte huset, så havde sælgeren formentlig måttet fratrække alle reperationsudgifterne i salgsprisen på huset. Og dermed kunne vores kunde have været sparet for en masse problemer  -  samt selvrisikoen på forsikringen.

 

Se mere om forsikringsskader her og der kan du også læse hele historien om, hvordan Kloakdoktoren hjalp Charlotte Rye mod forsikringen.

 

Sidder du at vide mere om ordningen for huseftersyn kan det ses her.

 

Kontakt Verner på mobil 24 60 23 00 og hør mere om kloakeftersyn før huskøbet eller hussalget!

 

Vi har kunder i hele Mariagerfjord og opland, heriblandt Hobro, Hadsund og Mariager.

 

Gode råd

Få kloaktjekket ind i hushandlen, så sælger udfører og betaler det.

 

Eller lav et advokatforbehold med en betingelse om, at eventuelle kloakskader fra før handlen betales af sælger eller eventuelt deles af sælger og køber. Eller at handlen helt bliver annulleret.

 

Kilde: Parcelhusejernes Landsforening

 • Rotte-tv
  Kloakdoktoren på tv-inspektion
 • Projekt Skide-lig-glad
  - mød kloakklovnen
 • Kloakdoktoren
  Rotteskade i afløb
 • Har du spørgsmål?

  Udfyld formularen og vi gøre vores bedste for at besvare dit/dine spørgsmål.